Suomen Harrastajateatteriliiton lehdistötiedote, maaliskuu 2015

Suomen HaSHTrrastajateatterin Tukisäätiö on myöntänyt ramppi-teatterille kunniamaininnan

Suomen Harrastajateatterin Tukisäätiö on myöntänyt Kangasalla toimivalle Ramppi-teatterille kunniamaininnan hienosta panostuksesta harrastajateatterin tulevaisuuteen ja kulttuurin hyvää tekevään voimaan. Tällä tunnustuksella halutaan kannustaa ja palkita kiitoksella laajemminkin harrastajateatteriliikkeen aktiivista osuutta yhteiskuntamme hyvinvoinnin lisäämisessä ja hienon harrastustoiminnan tarjoamisessa lapsille ja nuorille.

Vuonna 2015 Ramppi-teatteri viettää toimintansa 20-vuotisjuhlaa. Teatterin juuret ovat Kangasala-Opiston näytelmäpiirissä, josta teatteri itsenäistyi vuonna 1995. Jo varhain 1990-luvulla tavoitteeksi asetettiin tuoda teatterin keinoin esille paikallisia aiheita ja ihmiskohtaloita, joilla kuitenkin on aina kansallinen ulottuvuus. Näin syntyi ja vahvistui Ramppi-teatterin Suomen oloissa omaleimainen ohjelmistopolitiikka.

Vuonna 2006 Ramppi-teatteri sai Suomen Kotiseutuliiton valtakunnallisen tunnustuksen. Myöntösanoissa korostettiin Ramppi-teatterin panosta isänmaan kohtaloiden tuomisesta draaman keinoin teatterin lavalle. Vuonna 2009 Pirkanmaan taidetoimikunta palkitsi Ramppi-teatterin omaleimaisesta ja kunnianhimoisesta ohjelmistosta sekä korkeasta taiteellisesta tasosta. Se oli Pirkanmaalla ensimmäinen taidetoimikunnan harrastajateatterille myöntämä’ tunnustus.

Teatteri on taloudellisesti omavarainen. Sen liikevaihto on noin 80.000 euroa. Tuloksen ylijäämä panostetaan aina takaisin teatteriin.

Ramppi-teatteri on Suomen Harrastajateatteriliiton jäsen.

Suomen Harrastajateatterin Tukisäätiö
Merja Laaksovirta
Asiamies