Näytelmästä “Työmiehen vaimo” sanottua:

“Se oli kyllä vaikuttava! Ihmisten rimpuilua ihmissuhteiden sekamelskassa.
Tulkinnassa oli monia viittauksia myös tähän meidän aikaamme.
Hienosti saitte myös Canthin korostaman myötätunnon ajatuksen esille, esimerkiksi Vapun roolissa.”

Elise Tarkoma, Minna Canthin seuran puheenjohtaja

“Kannattaa siis itse suunnata Ramppi-teatteriin katsomaan. Yhteisöllisyyden pilkahduksia tarinassa väläyteltiin, mutta myös kyräilyä ja kyttäämistä, hieno idea ikkunankarmien kanssa patsastelu muuten! Upean miljöön lisäksi esitys tarjosi kauniita ja myös dramaattisia säveliä sekä hienoa laulua, ja ennen kaikkea paljon pohdittavaa tasa-arvosta ja naisen asemasta ja kohtelusta. ”

Talle, Teatterikärpäsen purasuja -blogi 29.6.2018

“Canthin teksti on Kalliomäen sovituksen tuomin näkökulmin juuri tässä hetkessä ja ajassa tiukasti kiinni, eikä syyttä. – – Myös lavastuksen viittaukset näytelmän teemoihin sisältävät paljon; työsaappaissa kukkivat pelargoniat, näyttelijöiden kuljettamat ikkunat ja hiekkaan isketyt lapiot kertovat tarinaa sanattomina ‘näyttelijöinä’. Yhdessä tarinaa ohjaajan kanssa toteuttavat ramppilaiset näyttelijät ovat tehneet paljon työtä onnistumisen eteen, ja se näkyy. Esityksen monet kohtausvaihdot kulkevat kauniiden laulujen sekä Heikki Mäenpään ja työryhmän suunnitteleman äänimaailman avulla. – – Esitys irtautui miellyttävästi perinteisestä kesäteatterirealismista ja herätti paljon ajatuksia, totesi vieruskatsoja.”
Jyrki Tamminen, Kangasalan Samomat 3.7.2018

“Upeaa teatteria kautta linjan. Jokainen teki osansa tavalla, josta muodostui vakuuttava lopputulos. Koin asian vahvasti ja niin, että Tapsa oli koonnut Minna Canthin ajatuksista mosaiikin, joka koostui tutuista palasista mutta on uudella tavalla koostettu. Meidän ajallemme ja myös meidän ajastamme. Onnittelut!”

Katsojapalaute, Aulis Aarnio

“Suomalaisten kesäteattereiden taso on kirjava. Tapani Kalliomäen ohjaus nostaa Ramppi-teatterin varmasti kesäteattereiden kärkeen. Timo Saaren Risto on uskottava, samoin Karoliina Hultin Johanna. Lila Lähde selviää aivan erinomaisesti vaikeasta Homsantuun roolista. Naisyhdistys on erinomaisen oivaltavasti ja hauskasti toteutettu Heikki Mäenpään musiikin kera.”

Jorma Mäntylä, Vasen Kaista 29.6.2018

“Timo Saari osaa tehdä Ristosta niin niljakkaan, että pahaa tekee. Karo Hult Kuvaa erityisen hyvin rakastuneen tytön murtumisen taakkojen alla. Sampsa Salo hämmästyttää kaksoisroolissaan. Ohjaaja Tapani Kalliomäki on onnistunut ohjaksessaan erinomaisesti. Hieno oivallus on naisten ompeluhetki taustalla.”

Katariina Fleming, Tamperelainen 11.7.2018

“Tykkäsin tosi paljon! Itketti ja nauratti, välillä jopa samaan aikaan. Jossain kohtaa tuntui, että ei ois ollut sopivaa nauraa, mutta nauroin kuitenkin. Tosi raikas versio, eikä yhtään sellain ‘paatoksellinen’. ”

Katsojapalaute, Kaisa Halmes-Puustinen

“Suurkiitokset teatterielämyksestä, esitys oli vaikuttava ja hienosti toteutettu musiikkia myöden. Hyvää kesää ja huikeita esityksiä teille.”

Kangasalan yrittäjät

Takaisin etusivulle