Näytäntökausi 2014 on päättynyt

 

Ramppi-teatteri kiittää kaikkia katsojiaan ja tukijoitaan tavoitteen saavuttamisesta!

Kolea ja sateinen alkukesä koetteli kaikkia niitä kesäteattereita, joiden ensi-illat osuivat kesäkuun alkupuolelle. Niin Ramppi-teatteriakin. Näytäntökauden lopulla lämpö ja aurinko tulivat avuksi ja Ramppi-teatteri pääsi jotakuinkin tavoitteeseensa. Katsojia oli likimain 5.500 yli 40 paikkakunnalta.
 

Ensi kesänä 1970-luvulle sijoittuva tarina

Näytelmä ”Aavan meren tuolla puolen” sai sekä katsojien että kriitikoiden kiitoksen, jotka siivittävät työtä kesää 2015 kohden. Ensi kesänä ohjelmistossa on väljästi 1970-luvulle ajoittuva ja musiikilla höystetty tarina kahden sukupolvien unelmista ja niiden kohtaamisesta. Näytelmässä ”Haaveet kauas kuljettaa” ilot ja murheet kulkevat käsi kädessä  niin kuin elämässä aina. Näytelmä on Ramppi-teatterin perinteen mukaisesti kantaesitys.
 

Ramppi-teatteri palkitsi ansioituneita teatterilaisia

Kesän 2014 viimeisessä näytöksessä Ramppi-teatteri palkitsi edellisten vuosien tapaan ansioituneita teatterilaisia. Tampereen Kauppakamarin toimitusjohtaja Antti Eskelinen sai nimityksen vuoden taustahenkilöksi teatterin tulevaisuuden kannalta merkittävän panostuksen johdosta. Vuoden tulokkaan tunnustuksen saivat Elina Järvinen ja Eero Salmela. Vuoden ramppilaisena kunniakirja ojennettiin teatterin monitoimimies, näyttelijä, timpuri ja kuvantekijä Hannu Kylä-Laasolle.


 

Kesän 2014 näytelmä:

“Aavan meren tuolla puolen”

 

Tervetuloa 1960-luku

Vappu_19611960-luku oli suurten muutosten, oikeastaan murrosten vuosikymmen.

  • Maaltapako kiihtyi
  • Tapahtui kaksi poliittista murhaa
  • Tsekkoslovakia miehitettiin
  • Eduskuntaan saatiin vasemmisto-
    enemmistö
  • Musiikkimaku muuttui
  • jne.

 

Vuosikymmen on täynnä kertomisen arvoisia tarinoita. Ramppi-teatteri kertoo noita tarinoita ja tekee sen 1960-luvun mukaansa tempaavan musiikin säestämänä.

Käsikirjoitus:  Aulis Aarnio
Ohjaus: Ahti Jokinen
Musiikki: Eero “Safka” Pekkonen

> Lue lisää


Näytelmästä sanottua:

Aavan meren tuolla puolen -näytelmä asettuu kauniisti, lähes ammattiteatteri- vedon tarkkuudella komeaan esityspaikkaansa. On ilo katsella pitkän linjantekijöiden rinnalla nuoria, jotka ilmiselvästi nauttivat roolihahmoistaan.  Aarnio kirjoittaa ilmavaa vuoropuhelua, sellaista, jolle on helppo nyökkäillä.

Riittävätkö ainekset tunteita keinuttavaksi kavalkadiksi? Kyllä. Katselmus on tyylikkäästi ohjattu. Ahti Jokinen osaa hajauttaa joukot ja saa silti rytmin pitämään.
Anne Välinoro, Aamulehti 12.6.2014

Ramppi esittelee 1960-lukua mallikkaasti. Toivottavasti nuoria näyttelijälahjakkuuksia nähdään lavalla jatkossakin, mutta myös konkarinäyttelijät ansaitsevat kiitosta rennosta näyttelemisestä ja hyvin istuvista roolihahmoistaan. Näytelmä sopii hyvin kesäteatteriin. Siinä on sopivasti huumoria ja livemusiikkia. Näytelmä kannattaa käydä katsomassa.
Seija ja Veijo Pajula, Kangasalan Sanomat 18.6.2014

> Lue lisää
> Katso valokuvia harjoituksista

Tervetuloa katettuun katsomoon


Finne-akatemia

Ramppi-teatteri teki Aulis Aarnion aloitteesta joitakin vuosia sitten päätöksen aloittaa näyttelijä- ja käsikirjoittajakoulutus teatterin omiin tarpeisiin. Hankkeelle varattiin Jalmari Finnen työtä kunnioittaen nimi Finne-akatemia.

-> Lue lisää